woensdag 21 november 2012

Nieuwe muziek van oude bekenden


Enkele oude bekenden lieten onlangs iets nieuws op de wereld los. Niet allemaal even overtuigend daarom, maar toch interessant genoeg om er hier een berichtje aan te wijden.


Stereophonics - In a moment
Een vrij klassiek Stereophonics-nummer, vrij donker wel. Ze hebben ooit wel al beter geschreven, maar toch weer een heel sterke melodie in het refrein.



Ben Howard - Call me maybe (Carly Rae Jepsen cover)
Inderdaad ja, een cover van het tenenkrullende 'Call me maybe', en het moet gezegd zijn, complimenten aan Ben Howard, hij maakt er zowaar echt een goed nummer van.




Jim James - Know till now
Jim James, horen we u zeggen? Een oude bekende in die zin dat het de zanger is van My Morning Jacket, van wie de eerste solo-cd in februari in de rekken ligt. Zonder veel twijfel het beste nummer uit dit overzichtje.



Jamie Lidell - What a shame
Een vrij experimenteel maar toch ook heel herkenbaar nieuw nummer van popprins Jamie Lidell. Wij zijn nog niet helemaal overtuigd, maar goed, heel vaak hebben we nog niet geluisterd.



Johnny Marr - The messenger
Het eerste solowerk ooit uitgebracht door Johnny Marr, en meteen ook de voorloper van het eerste soloalbum van de legendarische gitarist van The Smiths. Vrij standaard britpopnummer, maar zeker de mooie gitaarlijnen zorgen ervoor dat het toch net iets boven de middelmaat uitstijgt.



Corneel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten