dinsdag 13 november 2012

Iceland Airwaves: Deel 5: Wat kost het?

Wat kost het?

Dit is het laatste deel uit onze reeks over Iceland Airwaves. We hopen dat jullie van deze reeks genoten hebben en we erin geslaagd zijn jullie warm te maken voor dit festival. Geen probleem als dat niet het geval was, maar voor zij die geïnteresseerd zijn om ooit eens naar Airwaves te gaan, schrijven we dit stukje. Want Airwaves is misschien wel tof en interessant, maar neemt een hele hap uit je budget.

IJsland is sowieso al niet zo'n goedkoop land, zo zijn de meeste voedingsmiddelen relatief duur. Niet dat je tijdens Airwaves zo veel eet, wij kwamen de hele dag toe met enkel een, weliswaar stevig, ontbijt. Je hebt gewoon niet zo heel veel tijd, zeker als je, zoals wij, bijna elk uur van de dag een van de vele hippe bands wil zien, om aan eten te denken. 

De grootste kostprijs voor ons was wellicht het ticket zelf. Zo betaalden we 411 euro voor een vliegticket (307 €), festivalticket (relatief goedkoop voor een vijfdaags festival: 79 €), en ticket voor Sigur Rós (25 €). Je moet natuurlijk ook een verblijfplaats zoeken, die kostte ons dan weer zo'n 150 €. U hoort het, geen goedkope onderneming.

Bij een goed festival horen natuurlijk de bijbehorende pintjes. Bier, net zoals alle alcohol in heel Scandinavië, is betrekkelijk duur in IJsland. Wij klagen hier al als een pintje in België rond de 2 euro kost, tijdens Airwaves kan de prijs voor een biertje, halve liters weliswaar, oplopen tot 6 euro. 

Airwaves is dus zeker niet goedkoop, maar wel zeker de moeite waard. Je leert er een hele hoop nieuwe bands kennen, waar je wellicht nog nooit van gehoord hebt, maar plots je nieuwe favoriet worden, maakt een boel nieuwe vrienden, en bovendien ben je op geen enkel moment bezig met de kostprijs van de pintjes bezig. Je zal, indien je toch de sprong waagt, je kapot amuseren op Airwaves en wij kunnen het dus alleen maar aanbevelen. Ons zul je er in ieder geval volgend jaar terugvinden.

Aron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten