donderdag 15 november 2012

Discovery: Misteur Valaire


Misteur Valaire


Als we spreken over de Canadese muziekscène, weten we dat de meesten onder jullie waarschijnlijk meteen denken aan Neil Young, Bryan Adams, Nickelback, Celine Dion of Justin Bieber. Desondanks heeft dit grote, noordelijke land heel wat meer te bieden . Zo vermoeden we dat jullie niet snel de link zullen leggen tussen dit barkoude land en de warme, dansbare mix tussen hip-hop, jazz en electro die ons wordt aangeboden door Misteur Valaire.

De vijf jongens uit Québec spelen al sinds hun zesde samen op hun trompetten, saxofoons en percussieinstrumenten en op hun 25ste besloten ze Misteur Valaire op te richten. In 2005 brengen ze hun eerste album Mr. Brain uit, een album vol electro-jazz dat sterk geïnspireerd werd door hun jazz opleiding.

Hun tweede langspeler, Friterday Night, volgde in 2007 en de richting waarin de jongens uitgingen werd nog duidelijker. De introductie van samples en een feestelijker geluid zorgde voor hun eerste swingende album, met onder meer pareltjes als It’s All Good en Press 2. Dit album gaf een boost aan hun bekendheid en het vijftal sleepte enkele Canadese muziekawards in de wacht.



In 2010 behaalde het vijftal zijn grootste succes met hun derde album, Golden Bombay. Op dit album schoven de jongens meer op richting popmuziek en er werd  ook met verschillende mensen samengewerkt, waaronder Bran Van 3000 (bij ons bekend van de hit Drinking in L.A.). Vanop dit album werd ook de single (mogen we hit zeggen?) Ave Mucho (feat. Bran Van 3000) geleverd. Dit album betekende de doorbraak in Canada en de rest van de wereld, met als gevolg een eerste Europese tour.



Als we dan nog enkele dingen mogen aanraden, zijn dat topsongs als Lillehamer en Gumshoe, maar toch vooral een optreden. Wat naast lekker swingende muziek, staat Misteur Valaire ook voor een spetterende liveshow. Zoals de ondergetekende op Dour 2011 mocht meemaken, is Misteur Valaire echt wel een geweldige liveband die je live moet gezien hebben. Als we dan toch één cd moeten aanraden, dan zal het toch hun eerste livealbum Live @ Montreal zijn!

 
Aroen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten