maandag 26 november 2012

Discovery: Retro Stefson


Retro Stefson

Het leek ons tijd om nog eens een discovery te schrijven. Dit keer over Retro Stefson, net als een van onze vorige discoveries, Sóley, ook uit IJsland. We schrijven deze discovery met graagte, want wie had immers gedacht dat de beste Europees-Zuid-Amerikaanse-Afrikaanse-Noord-Amerikaanse cocktail uit een noordelijk eiland ergens te midden van de Atlantische Oceaan. It’s not Latin, Blues, Surf or Hard Rock, it’s Dance music”, zie hier Retro Stefson.

Retro Stefson begon als een project in de middelbare school, en is nu, in betrekkelijk korte tijd uitgegroeid tot een van de meest populaire bands van IJsland. Concerten zijn steeds in een mum van tijd uitverkocht en het is altijd over de koppen lopen als ze ergens optreden. Dat is begrijpelijk want de jongens en meisje zorgen altijd voor een geweldige zuiders sfeer die in IJsland veelal ver te zoeken is.


De zevenkoppige band bestaat uit, de namen geven we u eigenlijk alleen mee voor de volledigheid, Logi Pedro Stefánsson, Haraldur Ari Stefánsson, Unnsteinn Manuel Stefánsson, Þórður Jörundsson, Þorbjörg Roach Gunnarsdóttir, Jon Ingvi Seljeseth, Gylfi Freeland Sigurðsson. Ze hebben net hun tweede cd uit, waarop ze schijnbaar volwassener geworden zijn. Waar de eerste cd 'Kimba' nog uitblonk in speelsheid, zoals in de, mogen we hits zeggen, 'Velvakandasveinn' en titeltrack 'Kimba'.

De speelsheid van 'Kimba' heeft op de nieuwe plaat, simpelweg 'Retro Stefson' genoemd, plaats geruimd voor iets meet serieux, maar nog steeds leuk zoals het nummer 'Glow'. Toch heeft de groep niet aan originaliteit of frivoliteit moeten inboeten. Zo zingen de zeven nog steeds in het IJslands, Engels, Portugees en Frans en zorgen ze nog steeds voor de tofste disco, de beste beats. Ze zijn zeker een band die het ontdekken waard is, maar een optreden van hen is dat nog meer.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten