woensdag 26 december 2012

De beste concerten van 2012 volgens Aroen

10. Jakwob (live) (UK) – Pukkelpop:

Gedurende dit jaar, heb ik redelijk veel live dance-acts gezien. Voorbeelden zijn Fresh/Live, Netsky en Chase & Status, allemaal op Rock Werchter. Maar waar bij vele van deze acts er, naast de singles, vaak dipjes van nogal “platte” tracks aanwezig waren, kon Jakwob wel volledig overtuigen. Ook de sterke zang mag geprezen worden.


9. Refused (SE) – Pukkelpop:

Deze grootheden uit de hardcore staan op plaats negen. Er was dan niet veel volk aanwezig, sfeer was er wel. Live in ieder geval er boenk op, maar voor mij persoonlijk was het een stuk beter dan hun doortocht op Groezrock eerder op het jaar. Een knaller om het weekend mee af te sluiten!


8. New Order (UK) – Lokerse Feesten:

Altijd een feestje live, zeker als hits als Blue Monday, Crystal,.. voorbijkomen! Het optreden haalde niet het niveau van het optreden in de AB in 2011, maar goed was het zeker wel.


7. Miike Snow (SE) – Pukkelpop:

In het lijstje met de beste albums, komen zeker terug, maar live kan Miike Snow al helemaal niets mis doen voor mij. Dit jaar kregen we de bevestiging hoe goed deze band live wel niet is. De setlist kon misschien wat beter, maar dat zijn details. Het beste optreden op Pukkelpop 2012.


6. Patrick Wolf (acoustic) (UK) – AB:

We zijn al jaren fan van Patrick en laten dan ook geen enkele kans aan ons voorbij gaan als hij in België speelt. Dit optreden haalde voor ons misschien niet het niveau van een full band show, maar straf was het zeker wel. Ook leuk dat we Penzance leerden kennen.

Lees de review hier!


5. Bat For Lashes (UK) – Rock Werchter:

Eindelijk Bat For Lashes gezien dit jaar en vooral gezien dat het goed was. Zij, gekleed als een of andere versie van Roodkapje, en haar band trokken ons, de toch weinige aanwezigen, mee in het sprookje van haar liedjes. Jammer eigenlijk dat we er in de AB niet bij waren.



4. Sigur Rós (IS) – Openluchttheater Rivierenhof:

Sigur Rós is live altijd de moeite en ook deze keer stelden ze, geholpen door het prachtige decor, niet teleur. De nieuwe cd was dan niet mijn favoriete Sigur Rós cd, live stonden deze nummers er zeker wel.



3. Lana Del Rey (US) – Rock Werchter:

Misschien wel de grootste verrassing in mijn top 10, ook voor mij. In het begin, en nu eigenlijk nog een beetje, niet helemaal mee met Video Games, maar de rest van haar prachtige album overtuigde wel. Ook live stond ze er met haar prachtige stem ondersteund door een vleugelpiano, een semi-akoestische gitaar en vier strijkers.


2. La Dispute (US) – Trix Club:

De band die volgens mij de beste twee platen van de afgelopen 5 jaar heeft gemaakt, zag ik in 2012 tot tweemaal toe. Tweemaal geweldig, zo worden opgezogen in de energie en emoties in de muziek en teksten van La Dispute. De reden dat het optreden in de Trix het haalt, is omdat het mij persoonlijk emotioneel meer deed.

1. Thrice (US) – Groezrock:

Misschien is dit wel een emotionele keuze, want het was hun laatste optreden op Europese bodem, maar toch verdient dit optreden volgens mij deze eerste plaats. Het was een mooi overzicht van hun carrière met songs van al hun cd’s, kortom iets waar een echte fan niet over kan klagen. De enige conclusie die we kunnen trekken op het einde van dit optreden, is dat we hopen op een versnelde reünie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten