vrijdag 4 januari 2013

Waar kijken we naar uit in 2013?



Nieuwe releases:


- Agent Fresco
 
We sprongen een gat in de lucht toen we hoorden dat deze vier IJslanders een nieuwe cd gingen uitbrengen en zeker toen we hoorden dat ze een nummer samen met Ólafur Arnalds zouden gaan maken.  De kruisbestuiving tussen de door-jazz-beïnvloedde ambient metal van Agent Fresco en de eerder klassieke composities van Ólafur Arnalds lijkt ons een van de interessantste van het komende jaar te gaan worden.



- Arcade Fire

Eind 2013 zou het vierde studio-album van Arcade Fire in de rekken liggen. Nog nooit stelde de band teleur, dus wij verwachten dat dit ook deze keer niet gebeurt en dat Arcade Fire alweer hoog zal prijken in ongeveer alle eindejaarslijstjes.



- The Knife

Na een aantal jaar wachten (met als intermezzo de opera 'Tomorrow, in a year') komt The Knife dit jaar eindelijk met een opvolger van het geniale 'Silent shout' (dat uitkwam in 2006!) op de proppen.
Wij hopen in iedere geval dat 'Shaking The Habitual' een even sterke worp wordt als die vorige topplaat.



- Hurts:

Dit duo is voornamelijk bekend van hitjes als Better than Love en Wonderful Life uit 2010. Dit jaar komen ze terug met een opvolger voor hun plaat Happiness en als het reeds vrijgegeven Miracle een waardemeter is, kijken we er zeker naar uit.


- Ólafur Arnalds

Ook deze jongeman zal in 2013 met een nieuwe cd komen. Hij zal eerst de soundtrack voor het Britse programma Broadchurch leveren en zich daarna toespitsen op een nieuw album.


Daarnaast zijn er nog enkele van onze favoriete bands bij wie het minder zeker is of er komend jaar iets nieuw uitkomt, maar toch zouden er bij bvb Midlake (eerder speelden ze al een heel veelbelovend nieuw nummer live, 'The morrow') en The National ook plannen zijn om dit jaar nog een nieuw album op de markt te brengen.



Optredens:

Een greep uit de optredens waar je al zeker een verslagje mag van verwachten:

- The Irrepressibles (Depot, Leuven)
- SX (Handelsbeurs, Gent)
- Bruce Springsteen (TW Classic)
- Sigur Rós (Vorst)
- Of Monsters And Men (Ancienne Belgique)
- Ellie Goulding (Ancienne Belgique)
- Poliça (Ancienne Belgique)
- Marina & the Diamonds (Botanique)
- Passenger (Botanique)
-...

Maar het meest van al kijken we hier uit naar een mogelijk optreden van The Knife, die eerder aankondigden in 2013 in Europa te gaan touren.
En voor de rest zouden we er zeker ook niet ontevreden mee zijn moesten bands als Röyksopp, Susanne Sundfør, Agent Fresco, Midlake, Arcade Fire,... nog eens een zaal of festival in ons landje bezoeken.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten