woensdag 9 januari 2013

Discovery: Florrie


Florrie


Vandaag stellen we alweer een nieuwe artiest aan u  voor. Vandaag valt de eer te beurt aan de eigenzinnige Britse drummer/gitarist/singer-songwriter Florrie, die opzwepende elektronische muziek maakt, genre Ellie Goulding en Rita Ora. Florrie releaset voorlopig nog onafhankelijk haar muziek via facebook, twitter en haar eigen website.

Florrie komt oorspronkelijk uit Bristol (UK) en heet in feite Florence Arnolds. Ze schrijft en remixt zelf haar muziek en werd voor het eerst opgemerkt in 2008 door Xenomania, waar ze de huisdrummer werd. Ze werkte daar mee aan producties van Girls aloud, Kylie Minogue en Pet Shop Boys. Ze werkte zich geleidelijk op en in februari 2010 releasete ze haar eerste single 'Call 911' in samenwerking met de Franse dj Fred Falke.



In november 2010 kwam haar eerste EP 'Introduction' (voorlopig haar beste) uit. Er stonden vier nummers op: 'Call of the Wild', 'Left too Late', 'Give me your love' en 'Summer Nights'. In 2011 kwam haar tweede EP 'Experiments' uit. Die EP werd geproduced door de legendarische Mike Chapman die eerder al samenwerkte met Blondie. Deze EP was een succes (voor een EP althans) en er werden 16000 exemplaren van verkocht.




In mei 2012 kwam haar derde en voorlopig laatste EP uit. Die luisterde naar de naam 'Late'. Opnieuw was het een bescheiden succes, met een vierde plaats in de Spaanse albumchart en een top-100 notering in de VS. Hoewel ze vele aanbiedingen van grotere labels krijgt, gaat ze hier niet op in en wil ze onafhankelijk plaatjes blijven uitbrengen (iets wat wij alleen maar kunnen toejuichen). Helaas lijkt er voor haar, volgens ons, hierdoor alleen een plaats in de marge van de muziekindustrie weggelegd.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten