maandag 21 januari 2013

Discovery: Bastille





De aankonding dat ze in de ABclub zouden optreden zorgde ervoor dat wij in aanraking kwamen met deze nog piepjonge groep. Zoals een pak andere hippe bands zijn ook deze electropoppers afkomstig van Londen, waar Dan Smith in 2010 Bastille oprichtte. Oorspronkelijk bedoeld als soloproject, maar al snel werd duidelijk dat een volwaardige band een beter formule was en liet hij zich omringen door nog 3 andere muzikanten.


Over het Kanaal zijn ze al een stukje langer mee: zo benoemde The Guardian hen even geleden tot 'New band of the day', verzorgden ze het voorprogramma van oa Two Door Cinema Club en Emeli Sandé, en hebben ze al optredens op grote festivals als Glastonbury, Isle of Wight en Reading/Leeds op hun palmares staan. Zo langzaamaan (oa door een fel gesmaakt optreden op showcasefestival Eurosonic vorige week) slagen ze er in op het vasteland ook van de grond te komen, en zeker niet geheel onterecht als u het ons vraagt.
Misschien soms ietwat zeemzoeterig, maar nog meer dan dat vooral zeer catchy en dansbaar, dat lijkt ons de perfecte omschrijving voor de zweverige electropop van deze opkomende Britten. Vooral singles 'Flaws' en 'Overjoyed' zijn volgens ons best te pruimen, en heel opvallend is ook 'Off the night', een cover van twee songs tegelijk als het ware, zowel van 'Rythm is a dancer' van Snap als 'The rythm of the night' van Corona (en ja, het resultaat mag er zeker zijn!).

 



Het eerste album, 'Bad blood', ligt vanaf 4 maart in de rekken, en op 17 april brengt hun eerste tour op het Europese vasteland hen naar de AB.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten