dinsdag 8 januari 2013

Britpophelden terug van weggeweest


Het grootste nieuws van vandaag, de aankondiging van het nieuwe album van David Bowie en de lancering van diens (heel mooie!) nieuwe single, kon u deze ochtend op onze facebookpagina al lezen, maar ook deze nieuwe nummers willen we u allerminst onthouden. Nineties-helden Pulp en Suede bewijzen dat ze het nog steeds in zich hebben, en ook Britpopprins Miles Kane komt met een nieuw nummer op de proppen.


- Pulp - After you

Als er één reünie van de afgelopen jaren op en top geslaagd te noemen is, dan is het misschien wel die van Pulp. De live-optredens van Jarvis Cocker en kornuiten werden unaniem lovend onthaald, en met dit nieuwe nummer bewijzen ze dat er wel degelijk ook nog een toekomst is voor de band.



- Suede - Barriers

Een band die eigenlijk al zowat de hele carrière wat in de schaduw van anderen, net onder de echte top parkeert, maar ondertussen toch ook al een indrukwekkende catalogus voor te leggen heeft. Ook zij stellen allerminst teleur met dit snedige nieuwe nummer, de voorloper van een nieuwe plaat die er binnenkort aankomt.



- Miles Kane - Give up

Naambekendheid verwierf hij vooral als helft van The Last Shadow Puppets, maar ook met zijn eerste solo-album wist hij in 2011 heel wat fans te overtuigen. 'Give up', voorloper van een gelijknamige EP die op 24 februari verschijnt, is alvast een stevig, garage-getint nummer, dat ons evenwel nog niet helemaal kan overtuigen, maar goed, wie zijn wij, ongetwijfeld keken een heel pak fans hier al een tijd naar uit!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten