zaterdag 2 november 2013

Concertverslag: 65daysofstatic (Het Depot, Leuven)

Terwijl er in Ijsland gewerkt wordt voor onze blog, staan we hier in België ook niet stil. In september konden we er niet bij zijn in de handelsbeurs, dus moesten we op deze vrijdagavond wel richting het Depot voor 65daysofstatic. We hebben ze nu al meerdere malen gezien, maar hun platen blijven verrassen en hun liveshows even spetterend. De nieuwe plaat kende een terugkeer weg van de elektronica zonder deze helemaal te vergeten, iets wat op plaat wonderwel werkt. Nu nog zien of het live even straf was.

De openers voor deze avond waren de Aussies van sleepmakeswaves, die een opzwepende, iets hardere vorm van postrock brengen (denk (eerste platen van) 65daysofstatic, God Is An Astronaut en vooral And So I Watch You From Afar). Laat dit nu net een vorm van postrock zijn die mij zeker aanspreekt. Door het ontbreken van de cliché opbouw van postrocksongs knalden de songs van begin tot einde. Tof voorprogramma dus, zou het niet erg vinden ze nog eens te zien.

Dan was het dus tijd voor de hoofdact. De set werd onmiddellijk geopend met een nieuwe song, namelijk opener van Wild Light, Heat Death Infinity Splitter. De songs van de nieuwste plaat zoals Prisms, Taipei en The Undertow werden lustig gemixt met oudere zoals Crash Tactics en Dance Dance Dance zonder dat er een niveauverschil te bemerken was. Het was zoals we gewend zijn weerom een straf optreden van de mannen van 65daysofstatic. Helemaal niets op aan te merken.


Het enige nogal grote minpunt van de avond, was dat we vervroegd moesten vertrekken om onze trein te kunnen halen. Enkele van onze favoriete songs kregen we dus niet te horen, bijvoorbeeld The Distant and Mechanised Glow of Eastern European Dance Parties, Tiger girl, Radio Protector en Retreat! Retreat!. Als we dan kijken naar de setlist van vorige optredens zien we dat de kans op minstens één van de laatste drie er zeker in zat. Jammer dus, maar het leek of de mannen wisten dat ik vroeger weg moest. Ze speelden net voor ik vertrok namelijk een versplinterende versie van Sleepwalk City. Een mooi afscheid van een veel te korte avond!

Aroen

3 opmerkingen:

  1. Aron, ik was daar gisteren ook!!! Jammer dat ik je niet gespot heb :(!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Radio Protector hebben ze op het laatst nog gespeeld, het hoogtepunt voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De redactie moet hierbij melden dat Aron er niet was, daar deze zich in Ijsland bevindt

    BeantwoordenVerwijderen