zaterdag 30 november 2013

Concertverslag: Cut Copy (Beursschouwburg, Brussel)

We herinneren ons nog goed dat we in 2008 twee nieuwe electropopbandjes leerde kennen. Aan de ene kant was er Late Of The Pier met ondermeer Space And The Woods en aan de andere kant Cut Copy met Hearts On Fire en Lights & Music. In ons hoofd zijn deze twee bands dan ook voor altijd gelinkt, zonder goede reden hiertoe. Gisterenavond stond de enige band van deze twee die nog bestaat in de Beursschouwburg, namelijk Cut Copy.

Beginnen doen we uiteraard met het voorprogramma dat werd verzorgd door de mannen van Shine 2009. Na te laat te beginnen en dan nog eens gestopt te worden om nog wat te wachten, begonnen ze eindelijk aan hun set. Deze Finnen mannen spelen een soort van aangename electropop die zich ergens op het spectrum tussen Cut Copy en Empire of the Sun ligt. En zoals gezegd: aangenaam is het zeker. Lekkere, dansbare deuntjes; toffe samples; een sterke stem;… wat moet een mens meer hebben. Gratis tip: luister eens naar Older. Enige opmerking: vervang die pc door een mens aan een keyboard of zo om te vermijden dat er geen enkele vorm van improvisatie mogelijk is.

Een half uurtje later was het dan de beurt aan het hoofdprogramma. Openen deden deze Australiërs met Free Your Mind van op nieuwste worp met dezelfde titel. Deze song zorgde er meteen voor dat de sfeer erin zat en er een eerste meezingmomentje was. Het werd ook allemaal heel strak gebracht en je zag dat ze er zin in hadden. Ook bij de volgende nummers als Feel The Love en In Memory Capsule konden we blijven dansen. De avond had alles van een tof feestje!

Na een 40-tal minuten was het tijd voor de eerste van de twee eerder vernoemde song, namelijk Hearts On Fire. Bij deze song was de herkenning in het publiek nog hoger en schakelde het feestje nog een versnelling hoger. Het viel daarna een beetje stil met That Was Just a Dream van hun eerste plaat, maar het bleef een feestje. Het enige probleem was dat het voor ons de laatste song was.

Het late beginuur, de vertraging voor het voorprogramma en de tergend lange overgang tussen de bands zorgden ervoor dat de laatste trein verdacht dichtbij sloop en wij moesten vertrekken. Een domper op zo’n toffe avond waarop we een nieuwe leuke zaal ontdekten en een tof, maar kort feestje bouwden. Nu kan u zich afvragen of we wel genoeg gezien hebben om een oordeel te vellen over het optreden. Hierop kunnen we enkel zeggen dat het eerste deel overtuigend genoeg was om ons het spijtig te laten vinden dat we geen tweede deel zagen.

Aroen


P.S.: Voor zij die het zich afvragen, natuurlijk had de trein dan ook nog meer dan tien minuten vertraging. We hadden dus nog minstens twee extra liedjes kunnen blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten