maandag 10 december 2012

Nieuwe muziek!

Nog eens een klein overzichtje van enkele nieuwe liedjes die onlangs het daglicht zagen:



- Röyksopp feat. Susanne Sundfør - Running to the sea

Het geweldige Röyksopp speelde onlangs voor de Noorse TV voor het eerst hun eerstvolgende nieuwe single 'Running to the sea', met de al bijna even geweldige Susanne Sundfør. Een fantastisch nummer, al zeggen we het zelf! (ondertussen is de (vermoedelijke) studioversie ook al gelekt, maar wij blijven graag nog even onder de indruk zijn van deze schitterende live-versie)


- Delphic - Baiya

Nog een andere persoonlijke favoriet die met een nieuw nummer komt. Het wijkt toch wel wat af van vroeger werk en was zeker wel wat wennen in het begin, maar ondertussen begint het kwartje wel te vallen, zeker geen slecht nummer! Heel poppy (voor sommigen neigt het waarschijnlijk niet geheel onbegrijpelijk naar de overgeproduceerde kant toe).


- Radical Face - Always Gold

Van succesalbum 'The family tree: The roots', ondertussen al meer dan een jaar oud, komt toch nog deze prachtige (licht van de albumversie afwijkende) single 'Always gold' uit, heel mooi werk alweer van één van de ontdekkingen van afgelopen jaar!


- CREEP - Call her (feat. Tricky & Alejandra de la Deheza)

Een tijdje geleden bracht dit groepje de fel gesmaakte single 'Days' uit (met Romy van The XX op zang), en nu zijn ze terug met opnieuw een bezwerend nummer, deze keer in samenwerking met triphopper Tricky en School Of Seven Bells-zangeres Alejandra de la Deheza.


- Solange - Losing you

Een heel positief artikel in De Morgen maakte ons vorige week toch wel benieuwd naar het werk van Solange Knowles, beter bekend als het jongere zusje van niemand minder dan Beyoncé (niet gedacht dat die ooit ter sprake zou komen op onze blog). En we moeten zeggen, we zijn toch ook lichtjes verrast, super is het niet, maar bvb Losing you is toch zeker wel een tof popnummertje.


Corneel

1 opmerking: