donderdag 13 december 2012

Glimps Festival: onze aanraders!

Vrijdag en zaterdag vindt in Gent, op verschillende locaties verspreid over de hele stad, voor de tweede keer het (leuke en heel goedkope!) showcasefestival Glimps plaats. If Music Could Talk verdiepte zich graag voor u even in de line up, waarna we volgende artiesten zeker kunnen aanraden!


Blackie and the Oohoos: een Antwerps duo dat al aan zijn tweede cd, a song for two sisters, (recensie te verwachten) toe is. Ze doen af en toe wat aan The Doors denken.




Prinspól: Een IJslander die je live ongetwijfeld van je sokken zal blazen. Wij zagen hem al eens live aan het werk en het moet gezegd, het is speciaal, maar de moeite waard.

 
 
Oscar and the Wolf: Dit Gents-Lommelse collectief is aan een opmars bezig  en speelde eerder al de Club van Pukkelpop plat en mocht al in het voorprogramma van The XX en Lou Reed spelen.





Roscoe: Deze Waalse band wordt op de Glimps-site vergeleken met oa Sigur Ros, Radiohead en Beirut, volgens ons reden genoeg om ze zeker eens te gaan checken, eens luisteren naar 'Lowlands' hieronder kan meteen voor een tweede reden zorgen.


Dans Dans: Een beetje jazz, een beetje blues, veel psychedelische invloeden, zelfs een beetje post-rock, deze band met leden van oa Dez Mona en Flying Horsemen combineert het allemaal, en maakt er iets heel speciaals van.


I Got You On Tape: Deense zweverige rock, vooral gekenmerkt door de warme stem van zanger Jacob Bellens (misschien van ver enigszins vergelijkbaar met die van Mark Lanegan).


The Black Heart Rebellion: Post rockachtige muziek met intense, schreeuwerige zang erboven, voer voor de fans van Steat Number Eight en consoorten.


Marble Sounds en Montevideo: Behoeven iets minder een introductie uiteraard, enkele van de iets bekendere namen op de affiche, en als u het ons vraagt altijd wel de moeite waard live!
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten