dinsdag 23 oktober 2012

Nieuwe muziek vanop het wereldwijde web


The Black Keys & RZA - The baddest man alive

Een bijzondere samenwerking toch wel, deze track van de bluesrockers van The Black Keys en RZA, volbloed rapper en lid van de Wu-Tang Clan, geschreven voor 'The man with the iron fists', het regisseursdebuut van RZA. Onze favoriete band zal het nooit worden, maar toch bijzonder genoeg om hier eens te vermelden.


Passenger - Let her go

Een gegarandeerde 'win' voor fans van de Ben Howards (waar zijn stem heel erg wat van weg heeft) van deze wereld, een mooi akoestisch liedje.



British India - I can make you love me

Australisch bandje dat ondertussen al 4 albums op het actief heeft. Deze single (met in de hoofdrol van de clip net als bij onze single van de week een man met een nogal atypisch gezicht) brengt hen voor het eerst in internationale belangstelling, het nummer begint vrij emotioneel om naar het einde toe serieus los te barsten.



Jens Lekman - Become someone else's

De nieuwe single van Morrissey...euh...Jens Lekman. 99% van de muziekliefhebbers zou ongetwijfeld het eerste antwoorden op de vraag wie dit zingt, maar goed, de beste man kan er zelf ook niet veel aan doen natuurlijk dat zijn stem al eens voorgekomen is in de muziekgeschiedenis, en dat doet uiteraard ook niets af aan de kwaliteit van het liedje.



Freelance Whales - Spitting image

Vrolijke poprock, indie met een vrouwenstem, daar staat dit bandje uit New York voor, dat in de begindagen niet in een eigen repetitieruimte maar wel in de metro van New York repeteerde.



Corneel


1 opmerking:

  1. Let Her Go (Passenger) beluisteren zonder de clip te bekijken doet mij altijd aan een zingende tuinkabouter denken...

    BeantwoordenVerwijderen