vrijdag 19 oktober 2012

Dave


Gisteren vond op het filmfestival van Gent de première plaats van Dave, een film over David Bowie gemaakt door de Stephen en David Dewaele, in samenwerking met regisseur Wim Reygaert. In de aanwezigheid van onder andere de Soulwax-broers en hoofdrolspeelster Hannelore Knuts genoot het publiek merkbaar van deze toch wel buitengewone ode aan één van de meest invloedrijke artiesten aller tijden.

Verwacht zeker geen gewone documentaire of concertfilm, nee, de broertjes hebben er iets heel speciaals van gemaakt. Het startpunt was een mixtape vol (vaak remixen van) nummers van Bowie, nummers die hij producete, of andere nummers waar hij altijd wel iets mee te maken had. In het 60 minuten durende eerbetoon aan Bowie onderneemt Hannelore Knuts als de Thin White Duke (één van de alter ego's van Bowie) een soort van tijdreis doorheen de carrière van de rockster, waarin ongeveer elk detail op één of andere manier wel naar Bowie verwijst. Op een heel originele manier wordt de kijker meegesleurd in deze trip, waarbij onder andere zijn vele platenhoezen op een heel leuke manier tot leven komen.

Een heel geslaagd experiment vonden wij, anders dan gelijk welke muziekfilm die ooit gemaakt is, en een sterke aanrader, zowel voor de die hard Bowie fan als voor de muziekliefhebber in het algemeen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten