donderdag 18 oktober 2012

Discovery: Boy


Boy


We zijn niet al te grote fans van Duits-Zwitserse allianties maar in het geval van Boy maken we graag een uitzondering. De tweekoppige meidenband, voor de volledigheid geven we u mee dat de dames Valeska Steiner en Sonja Glass heten, hebben hun eerste album, Mutual Friends, al uit en dat album tovert geheid een lach op je gezicht. Met het nummer Little Numbers maakte het duo een potentiële wereldhit.

De twee dames ontmoetten elkaar tijdens de opleiding popmuziek aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg en speelden aanvankelijk enkel exclusieve concerten op privéfeestjes. Daar kwam een einde aan toen het duo ontdekt werd door Grönland Records, het platenlabel van Herbert Grönemeyers (die naam hoeft u echt niet te onthouden), waar ze hun debuutalbum Mutual Friends uitbrachten.

Je kan de muziek van Boy het best omschrijven als een mix van Feist, Bon Iver en Phoenix, al doet zo’n vergelijking de originaliteit van de dames onrecht aan. De meiden spelen al hun instrumenten zelf, niet dat dat zo speciaal is, we verwachten niet anders, maar toch doen de dames af en toe beroep op andere muzikanten zoals Thomas Hedlund, de drummer van Phoenix.



Het beste nummer van het tweetal is ongetwijfeld Little numbers, maar ook Drive Darling en Waitress zijn echte pareltjes. Die laatste begint als een aanklacht tegen de manier waarop sommigen serveersters behandelen, later in het lied laten de dames zich ook verleiden tot een woordspelletje dat resulteert in een humoristische beschrijving van de eentonigheid van de job van serveerster.

Als je van plan bent naar de muziek van Boy te luisteren, kunnen we dat alleen maar aanmoedigen, maar weet wel waar je aan begint. De meeste nummers van het tweetal zijn echte oorwurmen die je lange tijd zal blijven neuriën, zingen of wat je ook doet als er een liedje in je hoofd zit. Boy is een beleving door hun scherpe, grappige teksten en het charisma dat beide dames uitstralen.

 

 
Aron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten