maandag 29 oktober 2012

Discovery: The Irrepressibles

   

The Irrepressibles


Voor fans van: Antony and The Johnsons, wijdse, opbouwende, orchestrale muziek en het theatrale aspect van David Bowie.


Bij de jaarlijkse studentenactie van De Standaard zaten in 2009 onder andere gratis tickets voor ‘De Nachten’. Geen haar op ons hoofd dat er aan twijfelde daar gebruik van te maken, en we genoten die avond dan ook van heel wat leuke optredens van onder meer Amatorski, Balthazar, School Of Seven Bells en FM Belfast. Eén band slaagde er echter in om ons die avond (of laat ons zeggen die nacht, tegen één uur à half twee begonnen ze er aan) helemaal van onze sokken te blazen: The Irrepressibles. Eén van de meest intense, bloedmooie concerten die ik persoonlijk ooit meegemaakt heb.


De band: The Irrepressibles bestaan ondertussen een vijftal jaar, en brachten onlangs, op 22 oktober, hun tweede album uit. Muzikaal is het moeilijk om de band met iets te vergelijken, al is qua stem Antony and The Johnsons nooit ver uit de buurt. De muziek van The Irrepressibles is echter een stuk ‘poppyer’ en de act veel theatraler. Passioneel en dramatisch zijn twee andere termen die je wel met de band kan associëren.
Onder leiding van zanger en songschrijver Jamie McDermott nemen de tien leden van The Irrepressibles je mee naar hun eigen wereld. Het grote stembereik en de barokke orchestratie zorgen voor een heel unieke, meeslepende band.

Van op het schitterende eerste album onthouden we vooral de intense culthit ‘In this shirt’, met een prachtige opbouw en instrumentatie.
Het tweede album bevat meer electronische elementen, bijvoorbeeld in single ‘New world’, maar toch blijft de band vasthouden aan haar typische, barokke en orchestrale geluid.

Aan elke muziekliefhebber kan ik dan ook maar één ding aanraden: geef ze een kans, laat The Irrepressibles je meenemen naar hun magische, betoverende, barokke wereld, je zal het je niet beklagen!


Luister eerst naar:



Nieuws over eventuele live-data in België lezen jullie hier uiteraard zo snel mogelijk van zodra er iets bekend is.

Corneel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten