dinsdag 10 december 2013

Tips voor GLIMPS

Komend weekend is het voor de avontuurlijke muziekliefhebber feest in Gent. Het is namelijk GLIMPS, het showcasefestival voor beginnende Europese bands (ook wel het kleine broertje van Eurosonic). Zoals het een avontuurlijke muziekblog betaamd zijn wij hier niet bij aanwezig, want wij kennen alles dat er staat al en hebben ze allemaal al lang gezien. Uit deze ervaring puttend hebben we hier enkele tips voor u.

Voor vrijdag kunnen we u het Deense Rangleklods (Charlatan Café, 00u10-00u50) aanraden. Dit duo maakt een vorm van (hou u emmer klaar voor de term) indietronica die in de verte doet denken aan iets tussen Röyksopp en Hurts met veel peper in hun gat. Wij zagen al op Iceland Airwaves dat ook live een feestje wordt gegarandeerd. Luistertips zijn bij deze Clouds, Young & Dumb en Riverbed.



Iedereen die ons een beetje volgt, weet dat niet elk voorprogramma ons helemaal kan overtuigen. Op zaterdag is er echter een van de weinige te zien die dit wel deden. De Belgische zusjes van Lili Grace (Zaal Miry, 20u30-21u10) zullen u op zaterdag porberen betoveren middels hun indrukwekkende stemmen, elektronische klanken en leuk gebruik van de cello. Wij kunnen dan ook maar 1 ding zeggen: laat u vooral betoveren! Vorige keer haalden ze de halve finale van Humo’s Rock Rally, maar ze verdienden meer. Luister al eens naar Close, Abyss, Hold en Floating.



Nog op zaterdag is er het Britse Revere (Charlatan Café, 20u50-21u30). Deze groep is al wat langer bezig, maar staan met een nieuwe plaat echt op doorbreken. Ze spelen indierock die doet denken aan de beginjaren van Editors maar dan met een heerlijk sausje van synth- en strijkersklanken en gemarineerd in epische post-rock gitaren. Live kan dit u bijna enkel van uw sokken blazen. Luistertips zijn bij deze band The Escape Artist, (I Can’t) Forgive Myself, These Halcyon Days en I Won’t Blame You.



Tot slot voor de zaterdag hebben we nog een mooie tip die u al kent als huidige single van de week. De Duitse elektropopformatie Claire (Vooruit Brugzaal, 23u30-00u10) speelt toffe popdeuntjes en ze doen dat zeer goed. Ze bestaan uit een samenwerking tussen singer/songwriter Josie-Claire Bürkle en enkele knoppendraaiers uit München. Ondergetekende mocht op Melt! al meemaken en zag dat het goed was. Toen was het natuurlijk een thuismatch, dus aan jullie de taak om een even enthousiast publiek te zijn. Luistertips zijn ondermeer Games, Pionneers, The Next Ones To Come en single van de week Overdrive



En tot slot hebben we nog een tip die voornamelijk geldt voor de heel avontuurlijke, single muziekliefhebsters. Op vrijdag is er achter de bar nog een geweldige show te bewonderen achter de bar van de Vooruit. Muzikaal is het misschien niet altijd even straf, maar het showelement maakt veel goed (vraag naar ondermeer “de ochtend halen” en “lege emmer en fles water”). Jammer dat we er geen video van hebben!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten