vrijdag 15 februari 2013

Discovery: Indiana




Bij de doorsnee discovery schotelen we u een mooi, korte biografie van de artiest in kwestie voor. Deze keer echter is er een klein probleem, daar er bijna niets over te vinden is. De muziek van Indiana zal dus voor zichzelf moeten spreken en doet dat naar ons aanvoelen ook. Voordeel is dan weer wel dat u als eerste uw vriendengroep kan informeren over dit pareltje.


Een klein stukje biografie is echter wel mogelijk. Zo weten we dat Indiana afkomstig is uit Nothingham, waarschijnlijk fan is van de Indiana Jones-filmreeks (zie haar artiestennaam en de link van haar facebook “Raiders of arks”) en ze graag katten ziet (ze heeft er vijf). Naast deze triviale feiten is er eigenlijk enkel nog haar uiterlijk  waar we op af kunnen gaan. Met een volgetatoeëerde arm lijkt ze zo een beetje de ‘evil-twin’ van Ellie Goulding die op straat in een ruige wijk opgroeide.

Dit laatste is eigenlijk een lijn die we kunnen doortrekken naar haar muziek. Ze maakt trage poppy songs waarbij R n’ B invloeden duidelijk naar boven komen, maar zelf is ze alles behalve een popprinsesje. Een duistere ondertoon en eerder duistere teksten (This isn’t love, it’s dangerous uit Bound) zijn een rode draad in haar muziek. U vraagt zich nu waarschijnlijk af waar en wanneer u haar eerste album kunt aanschaffen, maar net als bij de biografie moeten we u deze schuldig blijven. Het enige wat er momenteel ter beschikking is zijn enkele apart gereleasete singles. Eerst was er het prachtige Blind As I Am dat vorig jaar werd gelost. Echt een pareltje waarbij we u uitnodigen om gezellig weg te dromen.


Later vorig jaar kwam er dan een cover van Frank Ocean. ’s Mans single uit 2011, Swim Good, werd overgoten met een heerlijk poppy Indiana-sausje.


Eind januari van dit jaar werd er nog een single bijgevoegd. Het duistere Bound werd gereleased en heeft ons nog meer overtuigd van deze artieste.


Een optreden in ons belgenlandje staat alsnog niet op het programma, maar we kunnen enkel hopen dat ze wordt opgepikt door de wereldwijde media.

Aroen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten