dinsdag 18 maart 2014

Concertverslag: Joan As Police Woman (Ancienne Belgique)

Joan As Police Woman kent iedereen ongetwijfeld van monsterhit 'The Magic', dat nummer is ondertussen al een goede drie jaar oud en het is dus niet vreemd dat de nieuwe release, 'The Classic' geheten, een beetje ongemerkt voorbij ging. Ook de tickets voor haar show in de Ancienne Belgique verkochten niet als zoete broodjes en dus was de grote zaal van voorgenoemde cultuurtempel slechts voor de helft gevuld. Joan en kornuiten lieten het niet aan hun hart komen en speelden de beloofde show en wat kunnen we daar over zeggen? Wel, het was ok, we hebben al beter gezien, maar zeker ook al slechter.

Hydrogen Sea, zo luidde de naam van het voorprogramma. Helaas kunnen we u er niet veel meer over vertellen, behalve dat het Belgen zijn en dat ze thuis horen in de stal van Unday Records, een stal waar eerder al een raspaard als Maya's Moving Castle uitgedraft kwam. Ook Hydrogen Sea is zo'n raspaard, al is het voorlopig nog een veulen. Met twee waren ze, een man en een vrouw en ze maken mooie ambient, dromerige pop. Meer kunnen we u helaas niet vertellen, behalve nog dat we het heel erg goed vonden en dat het jammer was dat er nog maar 50 mensen in de zaal waren.

Joan As Police Woman kon dan weer, logischerwijs, wat meer volk lokken, al was de AB niet helemaal volgelopen. Het publiek was hoegenaamd wel enthousiast en Joan zelf was dat uiteraard ook. Ze drukte meermaals uit hoe blij ze was terug te zijn in Brussel en probeerde de zaal plat te spelen met nummers als 'The Witness', 'Holy City' en 'New Year's Day'. De overgrote meerderheid van het publiek was overtuigd en ging uit zijn dak, wij waren iets minder enthousiast. We hadden het gevoel dat Joan er af en toe naast zong, misschien was ze ziek, want ze leek te kampen te hebben met een loopneus. Toch moeten we erbij vermelden dat het muzikaal allemaal heel erg snor zaten Joan omringd was door geweldige muzikanten.

De bisronde bestond uit onder meer 'The Magic', voor ons een persoonlijk hoogtepunt, dat helaas vrijwel het enige was. Het tweede hoogtepunt volgde kort er na met afsluiter 'The Classic', een nummer uit de nieuwe plaat. Tijdens dit nummer werd Joan a capella begeleid door haar drummer, gitarist en toetsenist. De zaal was helemaal overtuigd en schreeuwde om nog een bisronde, maar die kwam er niet. Wij genoten wel van dit concert, maar vonden het toch niet goed genoeg om bij een volgende passage weer meteen een ticket te kopen.

Aron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten