donderdag 27 februari 2014

Internationale festivals laten eerste namen los op publiek

Rond dit jaargetijde wordt er al halsreikend uitgekeken naar het festivalseizoen en de muziekfestivals in binnen- en buitenland beginnen al hun eerste namen te lossen. Wij focussen vandaag op de buitnelandse festivals, want wat is leuker dan een reis naar een mooi land te combineren met een festivalbezoek? Voor wie dus nog niet weet waarnaartoe deze zomer, dit mooie overzicht.

Best Kept Secret (Hilvarenbeek. 20-22 juni)

Best Kept Secret is nog maar aan zijn tweede editie bezig, maar kon vorig jaar al op heel wat aandacht rekenen dankzij een geweldige line-up. Dit jaar proberen ze daar een vervolg aan te breien met namen als Nils Frahm, Caribou, Belle and Sebastian en Chvrches.

Meer info: Bestkeptsecret.nl


Iceland Airwaves (Reykjavík. 5-9 november)

De eerste namen voor Airwaves zijn ook een feit. Traditioneel sieren heel wat IJslandse bands (waarvan de bekendste tot nu toe wellicht Samaris is) dit festival en de affiche werd verder aangevuld met onder andere Flaming Lips en La Femme.

Meer info: icelandairwaves.is


Melt! Festival (Gräfenhainichen. 18-20 juli)

Melt! staat al jaren op ons verlanglijstje omwille van de relatieve goedkopigheid (onze excuses voor het neologisme), slechts 124 euro, van de zaak. Ook ziet de affiche, hoewel nog niet volledig af, er al veelbelovend uit met Metronomy, Bombay Bicycle Club, Chet Faker, Dillon, FM Belfast, Protishead, SOHN, Robyn & Royksöpp Do it Again en vele anderen.

Meer info: Meltfestival.de


Oyafestivalen (Oslo. 5-9 Augustus)

Wegens een te hoge kostprijs (een goede 280 euro voor vijf dagen) zijn we niet snel geneigd erheen te trekken, maar voor de iets beter gegoede muziekfanaat, zal dit festival je zeker aanspreken. Jungle, Farao, Queens of the Stone Age, Bobmino en Omar Souleyman zijn maar enkele namen uit de line-up.

Meer info: oyafestivalen.no

Primavera Sound (Barcelona. 28-31 mei)

De affiche van Primavera Sound is al helemaal rond en het aantal artiesten is te groot om op te noemen. Met ronkende namen zoals Arcade Fire, Neutral Milk Hotel, a WingedVictory for The Sullen, Charles Bradley, The National en onze eigenste Stromae ziet Primavera er alweer geweldig uit.

Meer info: Primaverasound.es



Sziget (Boedapest. 11-18 Augustus)

Vele muziekliefhebbers hebben Sziget met stip aangeduid in hun agenda, en terecht. De line-up is nog maar voor 2,43 procent gevuld (volgens de website) maar is al veelbelovend. Stromae, Bastille, London Grammar, The Big Pink, Michael Kiwanuka, Klaxons, Tom Odell en Imagine Dragons. Dat kan niet fout gaan de komende 97,57 procent.


Way Out West (Götheborg. 7-9 Augustus)

Way Out West heeft ons vorig jaar verrast met een geweldig goede line-up. Of ze dit jaar even goed zullen doen is nog even afwachten, maar het ziet er tot hier toe veelbelovend uit. Met Janelle Monaé, Deafheaven, Blood Orange, Mo en Jenny Wilson lijken ze op de goede weg.

Meer info: Wayoutwest.se

Geen opmerkingen:

Een reactie posten