donderdag 4 april 2013

Discovery: Phantogram

Het duo dat we vandaag aan u voorstellen, komt uit de VS, Saratoga Springs in New York, om precies te zijn, bestaat sinds 2007, maakt indiepop en ging eerder al door het leven als Charlie Everywhere. Nu heten ze Phantogram en 'ze', dat zijn Josh Carter, die het vocale aspect en de gitaar voor zijn rekening neemt en Sarah Barthel, die evenals Josh Carter het vocale aspect voor haar rekening neemt en ze speelt bovendien keyboard. Ze omschrijven hun geluid als street beat en psych pop en kent hun muziek 'Lots of rythms, swirling guitars, spacey keyboards, echoes and airy vocals'.

Carter en Barthel hebben elkaar leren kennen op de middelbare school. Toen barthel in 2007 haar droom, het behalen van een diploma visuele kunsten, moest opbergen en Carter zijn experimenteel bandje 'Grand Habit' opdoekte, vonden de jeugdvrienden elkaar terug. Ze werkten samen enkele eerdere ideëen van Carter verder uit en zo was Charlie Everywhere geboren.



Charlie Everywhere toerde even in Saratoga Springs met het lokale platenlabel Sub-Bombin Records.Toen ze in januari 2009 tekenden bij het BBE label, veranderden ze hun naam naar Phantogram, geïnspireerd op de fantogram. Dat is een ouderwets toestel waarop tweedimensionale beelden driedemensionaal lijken. Ongetwijfeld een verwijzing naar de samenstelling waarmee de band de wereld, of toch een stuk er van afschuimt. tijdens die optredens wordt er immers een drummer, Tim Oakley, aan het duo toegevoegd.



In oktober 2009 tekenden ze bij het label Barsuk Records, waar ook Death Cab for Cutie en They Might Be Giants kind aan huis zijn. De band schrijft en neemt zijn muziek op in een schuur in New York die ze de Harmony Lodge noemen. Ze werkten eerder al samen met Big Boi van Outkast en tourden met onder meer Metric, Beach House, Yeasayer en The XX. Hun beste nummer is ongetwijfeld 'When I'm Small'.

Aron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten